keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Kevättä ilmassa..

Pääsiäisenä käytiin pitkästä aikaa ihan turisteina katselemassa Lappeenrannan koiranäyttelyssä. Mukana oli myös mummi sekä Nella-kummityttö ja Isla. Amerikan akitat siinä katseltiin ja vähän muutenkin koiria. Isla tyytyväisenä rattaista seuraili menoa eikä sitä tuntunut yhtään pelottavan koirien haukunta ja muu mekkala. Siitä se lähtee tytön koiraharrastus :D
No, kevät on tullut ja tuossa välillä oli tiet aika kurjassa kunnossa. Asfalttitien reunassa tuntui välillä menevän puro ja sekös tuotti ongelmia pikku-Dakolle. Se kun ei oikein voi vedessä kävellä. Kaikki kuralammikotkin pitää kiertää ja jos isompi lätäkkö sattuu eteen, niin sitten vasta ongelmissa ollaan. Rita sitä vastoin on onnellinen. Se lätsyttelee lammikoissa kuin pieni lapsi ja on jo ehtinytkin kahlailla kaikki ojat läpi missä vähänkin on sulamisvesiä ollut. Nemo ei ole vielä tassujaan ojissa kastellut, mutta kyllä senkin piti tänään jostain ojasta jo saada vettä kesken lenkin lipittää. Yhtenä lämpimänä päivänä Nemo oli niin läkähtynyt lenkin jälkeen, että sen piti käydä pihalla mahalleen yhteen lammikkoon makaamaan - kiva! Nyt on jo tietkin kuivaneet ja kyllä aika sinnikkäästi ollaan kurjemmillakin keleillä lenkit tehty. Kumisaappaat vaan jalkaan ja menoksi. Välillä on ollut niin lämpimiä päiviä, että on saanut koirien vaihdon yhteydessä jättää osan vaatteista kotiin ja tuntuu tuota rusketustakin jo naamaan tarttuneen.
Viime viikolla nähtiin ekat töyhtöhyypät ja sitä edellisellä viikolla lokkeja. Tänään sitten olikin jo pellolla töyhtöhyyppiä enemmänkin..
Sen lisäksi yksi varma kevään merkki on jo pistetty merkille. Nimittäin viikonloppuna kaksi motskaria ajeli tuossa tiellä :)

2 kommenttia:

  1. Siskokset ovat kovin erilaisia. Aiko kulkee suoraan lätäköiden läpi - joskus toki hieman kierrellen. Tänään se teki virhearvion ja ui jäisessä ojassa kun se luuli, että lumi kantaa ja alla olikin vetinen oja :-)

    t.Aiko ja perhe

    VastaaPoista
  2. Moi. No meillä Milan kanssa sama juttu , ei tykkää jalkoja kastella:)) Retu taas ui jokaisessa pienessäkin lätäkössä. Rita on kunnon koira ja ei vettä pelkää eikä myöskään lehmän sonta vettä ,jos satuit tänään haistamaan?? Rita sit huomasi vasikat ulkona ja kävi ne sisälle viemässä tarhasta useamman kerran. Laita vaan useasti se meillä piipahtamaan ,kun kesä on nyt alkanut sitten ;D T: Äitisi ja maalais koirat

    VastaaPoista